vleugeltje

Regina Albrink,

biografie eng fr it ned
Regina1

Le nouvel Observateur: Ongelooflijk briljant. Wat een parelend spel, wat een parel!

Luister: Fantastisch, prachtige grandeur, subliem gespeeld, volledige beheersing van instrument en muziek!

Gazzetta del Sud: Technisch meesterschap van absoluut topniveau… buitengewone zeggingskracht en zeldzaam briljant van uitvoering.

Neue Westfälische Zeitung: Hoogtepunt van de avond. Ook Chopin zelf zou het prachtig gevonden hebben.

contact1
cddvd1
fotos1
pers1
actueel1
biografie1
home1
webdesign©
agenda1
foto©cor heilig

REGINA ALBRINK behaalde haar solistendiploma in Amsterdam bij Danièle Dechenne, studeerde daarna 3 jaar aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados. Ze heeft inmiddels vele concerten en masterclasses gegeven in Europa, Noord Amerika en Azië. Zo trad ze op in de serie 'Jonge Nederlanders' en speelde ze met orkest verschillende keren in de Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam en de Alte Oper in Frankfurt. Regina speelde ook mee in talrijke theatervoorstellingen van Alexandra Radius. Samen met de acteur Klaas Hofstra geeft ze al 15 jaar theatervoorstellingen over componisten zoals Chopin en Liszt. Eind 2017 is de nieuwste productie Beethoven vs Beethoven in première gegaan.

Regina Albrink geeft al jaren een KERSTRECITAL in Het Concertgebouw Amsterdam. Ze begon hiermee in 1991. Het concert is steevast uitverkocht dankzij interesse vanuit heel de wereld. Haar recital van 2004 werd integraal uitgezonden op deradio en werd ook uitgebracht als cd. Dat van 2008 verscheen als dvd. Een Nederlandse recensent over haar kerstrecital 2018:
"Topconcert, parelend, fijnzinnig, helder en zo doorzichtig als glas, Regina is een integer musicus die de gedachte achter de geschreven noten via het hart laat spreken en daarom het publiek zo bijzonder raakt"

Voorts is zij te beluisteren op een aantal cd's, waaronder de veelgeprezen The Best of Gottschalk, Liszt The Legend, The Many Colors of Chopin en Beethoven 5 Sonatas.

fr webdesign©